:::::::SELME OTOMOTİV:::::::

www.selmeotomotiv.com____www.saadbus.com

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam12
Toplam Ziyaret84579
Site Menüsü

Anasayfa-Mainpage


     BMC Probus

   
Ürün Kodu : EAD
Üretici : SELME OTOMOTİV
        ÖZELLİKLER
 
 
ÖZELLİKLER


Tüm tadilat işleri 2001/85/AT yönetmeliğinin Ek VII. maddesine uygun olarak yapılmaktadır.

Şase :

 Araç ön kapı girişten arka aks önüne kadar alçak tabana çevrilecektir, bu tadilat için mevcut aracın şase yapısına uygun 20x40, 30x40, 40x40, 40x60, 40x80, 60x80 ve 60x100 v.b. Ebatlarda 2 ,3 ve 4 mm kesitte kutu profiller kullanılacaktır. Alçak taban şase bölümünde oluşacak bazı köşelere mukavemet amaçlı takviye parçaları ve lama saclar kaynak edilecektir. Alçak taban tadilatı sebebiyle arka aksın üstünde kalan yolcu bölümüne 1 basamak ile çıkılacaktır. Şoför mahalli orijinal haliyle kalacaktır.

 Dış Saclar ve kaplamalar :

 Alçak taban tadilatı ve arka aksın önüne konulacak yolcu kapısı sebebiyle dış sağ yan sac komple sökülecek ve 1 mm. elektro-galvaniz yan sac ile yenilenecektir. Çamurluk ağızlarına boya sonrası çamurluk lastiği montaj edilir. Sol yan sac orjinal haliyle kalacaktır. Sol yan sacta daha önceden olan hasarların tamiri veya sol yan sacın komple yenilenmesi , mevcut olan ön-arka fiber paneller ve ön-arka fiber tamponlarda bulunan hasarların da tamirleri yapılacak tadilat işlerine dahil değildir. Bu işler araç bazında ayrıca değerlendirilecektir.

 Kapılar :

 Ön ve arka kapılar orijinal haliyle kalacaktır. Kapılar , kapı-kasa lastikleri ve pompa ve kapı beyinleri üzerinde mevcut olan arızalar ve hasarların giderilmesi ayrıca değerlendirilir.

 Sağ tarafta arka aksın önüne çift kanatlı içe katlanır veya dışa açlılır yolcu kapısı ilave edilecektir. Kapının yanında , yan sac üzerinde 1 adet acil durum hava tahliye musluğu bulunacaktır.

 Engelli Rampası ve engelli mahalli :

 Orta kapı girişine 1 adet manual engelli rampası montaj edilecektir. Orta kapının dışında engelli ikaz düğmesi bulunacaktır. Engelli rampası açık konumdayken şoför mahaalinde ikaz lambası yanacaktır.

 Orta kapının karşısı, aracın orta havuz bölümünün sol tarafı engelli tekerlekli sandalyesi için boş bırakılacaktır, bu bölüme koltuk konulmayacaktır. Engelli sandalyesinin arkası aracın sürüş istikametine bakacak şekilde park edebileceği bir konum oluşturulacak, bu bölüme tekerlekli sandalyenin dayanacağı kumaş kaplı bir panel, tutunma boruları, 1 adet emniyet kemeri ve duracak ikaz butonu konulacaktır.


Yan Camlar :

 Aracın yan camları ve şoför camı orjinal haliyle kalacaktır ve kullanılacaktır. Yan cam çerçeve sayısı sağda solda 2'şer adet olarak değiştirilecektir. Ön cam lastiği yenilenecektir.

 İç trim :

 İç yan duvar formikaları yenilenecektir. Taban döşemeleri tamamen sökülecek, mevcut iskelet üzerinde hasarlı veya çürümüş olan profil aksamlar yenilecektir. Taban için 15 mm. suya dayanıklı marin kontroplak kullanılacaktır. Taban muşambaları komple yenilenecektir. Arka basamak bölümü orijinal haliyle kalacaktır.

 Tutunma boruları komple yenilenecek, orta havuz kısmında alçak taban tadilatından dolayı uygun ve erişlebilir hale getirilecektir. Kapı girişlerinde ve önünde koltuk olmayan koltuklarda oturan yolcular için tutunma boruları ve koruma panelleri bulunacaktır.

 Koltuklar :

 Yolcu koltuklarının ayakları boyanacaktır. Koltuklar üzerinde mevcut olan hasarların giderilmesi, koltuk kumaşlarının yenilenmesi ayrıca değerlendirilecektir.

 İzolasyon :

 Aracın yan duvarları ve alçak taban şasenin altı açık kalan bölümleri ısı ve soğuğa karşı 26-28 dansite 30-40 mm kalınlıkta ekstrüde polistiren malzeme ile izole edilecektir.

 Mekanik ve elektrik işleri :

 Aracın mevcut olan borulu veya halatlı vites sistemi alçak taban şase tadilatına uygun hale getirilecektir. Mevcut yakıt tankı alçak taban tadilatı nedeniyle kullanıma uygun olmayacağından yerine uygun olan boyutlarda bir mazot tankı imal edilecektir. Şase tadilatı sebebiyle mevcut hava tüplerinin konumları değiştirilir, hava tesisatı da uygun hale getirilir.

 Mevcut elektrik tesisatı alçak taban şase tadilatına uygun şekilde tekrar konumlandırılacaktır, gerekirse uzatılacaktır.

Mevcut kalorifer sistemi orijinal haliyle kalacaktır.

 Mekanik ve elektrik tesisatları alçak taban orta şasenin altından geçirilecek ve bu kısım araç tamamlandıktan sonra koruma amaçlı alttan kapatılacaktır.

 Boya :

 Araç üzerinde yapılan şase tadilat bölgeleri, kaynak tamirlerinin yapıldığı tüm kısımlar komple 5+1 akrilik astar ile astarlanır. Aracın dış tavan bölümünde, ön ve arka panellerde ve tamponların yüzeylerinin genel bakımı yapılır, araç dıştan komple bir kat astarlanır. Macun ve yüzey tesviyesinin ardından boya öncesi bir kat boya astarı uygulanır ve araç 2 kat sonkat opak renkte boyanır.

 Araç tamamlandıktan sonra çamurluk içleri ve aracın komple altı koruma amaçlı boyanır.

Metalik renkler ve 2 ve fazlası renk uygulamaları ile kuşak uygulamalarının maliyetleri ayrıca değerlendirilecektir.

Notlar :

* Şoför mahallinin konumu, ön torpido, dış aynalar, kalorifer sistemi , klima ünitesi ve kompresör orjinal haliyle kalacaktır, bunlar üzerinde yapılacak işlerin maliyetleri araç bazında tadilat işlerinden ayrı olarak değerlendirilecektir.

* Motor, soğutma sistemi, şanzuman, defransiyel , fren sistemi, amortisörler , körükler, ventiller , viraj denge mili ve bağlantıları ve diğer mekanik aksamlarda hali hazırda olan arızave hasarlar araç bazında ayrıca değerlendirilecektir.

 
Selme Ltd. Sti.
Bursa-Turkiye
www.selmeotomotiv.com