:::::::SELME OTOMOTİV:::::::

www.selmeotomotiv.com____www.saadbus.com

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret84552
Site Menüsü

Anasayfa-Mainpage


     Güleryüz Cobra



Tüm tadilat işleri 2001/85/AT yönetmeliğinin Ek VII. maddesine uygun olarak yapılmaktadır.

Şase :

 Araç ön kapı girişten arka aks önüne kadar alçak tabana çevrilecektir, bu tadilat için mevcut aracın şase yapısına uygun 20x40, 30x40, 40x40, 40x60, 40x80, 60x80 ve 60x100 v.b. ebatlarda 2 ve 3 mm kesitte kutu profiller kullanılacaktır. Alçak taban şase bölümünde oluşacak bazı köşelere mukavemet amaçlı takviye parçaları ve lama saclar kaynak edilecektir. Alçak taban tadilatı sebebiyle arka aksın üstünde kalan yolcu bölümüne 1 basamak ile çıkılacaktır.

 Şoför mahalli orijinal haliyle kalacaktır.

 Dış Saclar :

 Alçak taban tadilatı sebebiyle yan camların alt seviyeleri aşağıya ineceği için dış sol ve sağ yan saclar komple sökülecek ve 1 mm. elektro-galvaniz yan saclar ile yenilenecektir.

 Çamurluk ağızlarına boya sonrası çamurluk lastiği montaj edilir.

 Kapılar :

 Ön ve arka kapılar orijinal haliyle kalacaktır.

 Arka aksın önüne çift kanatlı içe katlanır veya dışa açılır yolcu kapısı ilave edilecektir. Kapının yanında , yan sac üzerinde 1 adet acil durum hava tahliye musluğu bulunacaktır.

 Engelli Rampası ve engelli mahalli :

 Orta kapı girişine 1 adet manual engelli rampası montaj edilecektir. Orta kapının dışında engelli ikaz düğmesi bulunacaktır.

 Orta kapının karşısı, aracın orta havuz bölümünün sol tarafı engelli tekerlekli sandalyesi için boş bırakılacaktır, bu bölüme koltuk konulmayacaktır. Engelli sandalyesinin arkası aracın sürüş istikametine bakacak şekilde park edebileceği bir konum oluşturulacak, bu bölüme tekerlekli sandalyenin dayanacağı kumaş kaplı bir panel, tutunma boruları, 1 adet emniyet kemeri ve duracak ikaz butonu konulacaktır.

 Yan Camlar :

 Lastikli tip olan yan camlar yapıştırma modele çevrilecektir. Sağ ve sol yanlarda ikişer adet sürgülü çerçeve olacaktır. Camların montajlarından sonra bu bölümler içten küpeşte parçalarla kapatılacaktır.

Lastikli olan arka cam da yapıştırma olacaktır. Şoför camı orjinal haliyle kalacaktır.

 Boya öncesi mevcut olan lastikli ön cam sökülür, cam yuvasının temizlik ve bakımı yapılır, ön cam lastiği yenilenir ve ön cam boyadan sonra tekrar takılır. Ön cam yapışma ise sökülmez, içten ve dıştan maskelenerek koruma altına alınır.

İç trim :

 İç yan duvar formikaları yenilenecektir. Taban döşemeleri tamamen sökülecek, mevcut iskelet üzerinde hasarlı veya çürümüş olan profil aksamlar yenilecektir. Taban için 15 mm. suya dayanıklı marin kontroplak kullanılacaktır. Taban muşambaları komple yenilenecektir. Arka aksın üzerinde bakım amaçlı servis kapakları olacaktır.

 Tutunma boruları orta havuz kısmında alçak taban tadilatından dolayı yenilenecektir ve erişlebilir hale getirilecektir.

 Kapı girişlerinde ve önünde koltuk olmayan ters koltuklarda oturan yolcular için tutunma boruları ve koruma panelleri bulunacaktır.

 Koltuklar :

 Yolcu koltuklarının ayakları boyanacaktır.

 İzolasyon :

 Aracın yan duvarları ve alçak taban şasenin altı açık kalan bölümleri ısı ve soğuğa karşı 26-28 dansite 30-40 mm kalınlıkta ekstrüde polistiren malzeme ile izole edilecektir.

 Mekanik ve elektrik işleri :

 Aracın mevcut olan ön süspansiyon sistemi, amortisörler, hava körükleri , vs orijinal haliye kalacaktır. Aracın mevcut olan borulu veya halatlı olan vites sistemi alçak taban şase tadilatına uygun hale getirilecektir.

 Mevcut yakıt tankı alçak taban tadilatı nedeniyle kullanıma uygun olmayacaktır. Yerine uygun olan boyutlarda bir mazot tankı imal edilecek sol tarafta arka aksın arka bölümüne veya önüne konumlandırılacaktır.

 Şase tadilatı sebebiyle mevcut hava tüplerinin konumları değiştirilir, hava tesisatı da uygun hale getirilir.

 Mevcut elektrik tesisatı alçak taban şase tadilatına uygun şekilde uzatılacaktır.

 Mevcut kalorifer petek sistemi orijinal haliyle kalacaktır, ancak orta alçak taban bölümde bulunan ısıtma sistemi uygun şekle getirilecektir.

 Mekanik ve elektrik tesisatları alçak taban orta şasenin altından geçirilecek ve bu kısım araç tamamlandıktan sonra koruma amaçlı alttan kapatılacaktır.

 Arka stop lambaları yan etek lambaları :

 Mevcut arka stop lambaları yuvarlak tip sinyal, fren, park ve geri vites olmak üzere Farplas stop lambalarıyla değiştirilecek, stop lambalarının montaj yuvaları için arka panelde gerekli değişiklikler yapılacaktır.

 Aracın sağ ve sol yanlarına etek park lambaları takılacaktır.Aracın ön sağ ve sol çamurluk üstüne birer adet yan sinyal lambası takılacaktır.

 Boya :

 Araç üzerinde yapılan şase tadilat bölgeleri, kaynak tamirlerinin yapıldığı tüm kısımlar komple 5+1 akrilik astar ile astarlanır.

 Aracın dış tavan bölümünde, ön ve arka panellerde ve tamponların yüzeylerinin genel bakımı yapılır, araç dıştan komple bir kat astarlanır. Macun ve yüzey tesviyesinin ardından boya öncesi bir kat boya astarı uygulanır ve araç 2 kat sonkat opak beyaz boyanır.

 Araç tamamlandıktan sonra çamurluk içleri ve aracın komple altı koruma amaçlı boyanır.

 Notlar :

* Şoför mahallinin konumu, ön torpido, kalorifer sistemi (arka bölümde), klima ünitesi ve kompresör orjinal haliyle kalacaktır, bunlar üzerinde yapılacak işlerin maliyetleri araç bazında ayrıca değerlendirilecektir.

 * Motor, soğutma sistemi, şanzuman, defransiyel , fren sistemi, amortisörler , körükler ve diğer mekanik aksamlarda hali hazırda olan arızaların bakımları araç üzerinde yapılacak tadilat işlerinin dışında araç bazında ayrıca değerlendirilcektir.

 
Selme Ltd. Sti.
Bursa-Turkiye
www.selmeotomotiv.com

   
Ürün Kodu : EAD
Üretici : SELME OTOMOTİV
        ÖZELLİKLER
 
 
ÖZELLİKLER